top of page

OVER IRIS
vanuit mijn hart

Hey, ik ben Iris. Wat fijn dat je hier bent. Ik ben een ontwerper, grafisch kunstenaar en yoga-beoefenaar. Mijn creaties komen recht uit mijn hart. 

Nuchtere aanpak

Als ontwerper, visualiseer ik de missie van holistische bedrijven en soulpreneurs, zoals yogastudio's, retraite-centra, spirituele evenementen, mindfulness-centra, coaches en noem het maar op. Mijn persoonlijke aanpak is nuchter en ik sta met beide - soms blote - voeten op de grond. 

Van jongs af aan

Mijn zoektocht naar spiritualiteit begon al toen ik jong was. Als 9-jarige vond ik een manier om mezelf uit te drukken door middel van kunst. Ik vervolgde mijn weg via de Kunstacademie in Maastricht. Tijdens mijn studie Grafisch Ontwerpen heb ik ervaring opgedaan in de grafische werkplaats. Na mijn studie ben ik gaan werken als grafisch ontwerper in Rotterdam.

 

Nieuwsgierig naar jezelf

Na een periode van – misschien wel een beetje te – hard werken, ging ik op zoek naar zin en verdieping in mijn leven. Daarom volgde ik de yogadocenten-opleiding bij Yoga Vidya in Rotterdam. Een intensieve training van twee jaar gebaseerd op de leer van Swami Sivananda. In het begin was ik alleen geïnteresseerd in de filosofie en de betekenis van yoga. Voor de groep staan ​​en het geven van yogalessen was niet mijn ding. Tot ik een duwtje in de goede richting kreeg van mijn yogadocent.

 

Vanaf het moment dat de angst verdween, begon ik te genieten van het lesgeven. Voor mij is het mooiste van de yogabeoefening dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar wie je werkelijk bent. Dat je het wilt begrijpen. En dat je alles doet om je ware aard te ontdekken. Bewust te zijn.

 

Alles komt samen

Op dit moment zijn drie elementen belangrijk in mijn leven: grafisch ontwerp, printkunst en yoga. Dagelijks houd ik me bezig met yoga, meditatie en de studie van Advaita Vedanta. Dat zorgt voor energie, inzichten en inspiratie. Als ik vaak beoefen, ontluikt creativiteit vanuit mijn innerlijke kern en begint mijn werk vrij te stromen. Mijn visuele expressies komen recht uit mijn hart. Ik gebruik meestal spirituele verhalen en symbolen als achtergrond voor mijn ontwerpen. Want zonder een concept of een diepere betekenis, is ontwerp slechts een fragiele buitenste schil die gemakkelijk scheurt. Dit is iets waar ik doorheen probeer te breken. 

 

Ben je geïnteresseerd in wat ik doe en hoe ik werk? Misschien kunnen we elkaars leven verrijken. Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

bottom of page